Forma i typ
Artykuły
(4)
Publikacje naukowe
(4)
Książki
(3)
Publikacje fachowe
(3)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
wypożyczone
(2)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(3)
Autor
Czepczor-Bernat Kamila
(2)
Talaga-Duma Małgorzata
(2)
Brytek-Matera Anna
(1)
Demeškant Natal'â
(1)
Michalczak Waldemar
(1)
Szostakowski Marcin
(1)
zbiorowa Praca
(1)
Żółtańska Joanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2023
(2)
2010 - 2019
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(8)
Język
polski
(8)
Odbiorca
Nauczyciele przedszkoli
(2)
Przedszkola
(2)
Nauczyciele
(1)
Temat
Odżywianie
(4)
Zachowania prozdrowotne
(4)
Zwyczaje żywieniowe
(4)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(2)
Wychowanie przedszkolne
(2)
Zachowanie żywieniowe
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Ankieta
(1)
Buczak, Agnieszka. Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej
(1)
Dorośli
(1)
Dzieci
(1)
Edukacja prozdrowotna
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Masa ciała
(1)
Młodzież
(1)
Obraz własnego ciała
(1)
Ontogeneza
(1)
Otyłość
(1)
Otyłość dzieci i młodzieży
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Radzenie sobie ze stresem
(1)
Recenzje
(1)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(1)
Rozwój psychofizyczny młodzieży
(1)
Studenci
(1)
Styl życia
(1)
Terapia poznawczo-behawioralna (CBT)
(1)
Uczniowie szkół średnich
(1)
Uczucia
(1)
Wskaźnik masy ciała (BMI)
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zapobieganie
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Województwo dolnośląskie (1999- )
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(2)
Monografia
(2)
Raport z badań
(2)
Scenariusz zajęć
(2)
Artykuł z pracy zbiorowej
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(3)
Medycyna i zdrowie
(3)
Psychologia
(3)
Biologia
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
8 wyników Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Streszczenie: Zawiera rec. książki: Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej / Agnieszka Buczak. - Lublin, 2014.
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46819 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 47207 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 46580 (1 egz.)
E-book
W koszyku
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną rekomendację książki. Przedmiotem pierwszego artykułu jest charakterystyka wybranych aktualnych trendów żywieniowych i dietetycznych. Wskazano na istotę, korzyści oraz ograniczenia wynikające ze stosowania diety wegetariańskiej, wegańskiej i fleksitariańskiej, diety eliminacyjnej (diet bezglutenowej i bez laktozy), diety o niskim indeksie glikemicznym, diety w insulinooporności, diety wpływającej na zdrowie psychiczne (tzw. żywności komfortowej, żywności wpływającej pozytywnie na nastrój i emocje i uważnego jedzenia), oraz diet, które mają na celu elimanację marnotrawstwa jedzenia (tzw. zero odpadów, mniej odpadów, ekologiczna konsumpcja).
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej