Forma i typ
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Autor
zbiorowa Praca
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
1 wynik Filtruj
E-book
W koszyku
Data zmiany: 04.11.2023
Przed Państwem już czwarta edycja wybranych prac przygotowanych przez uczestników konferencji Wkraczając w Świat Nauki 2018. Publikacja zawiera zbiór artykułów naukowych poruszających rozmaite zagadnienia i problemy z obszaru nauk przyrodniczych i bioekonomii. W tym numerze czytelnicy znajdą m.in. opracowanie dotyczące charakterystyki kosztów generowanych przez choroby alergiczne, próbę odpowiedzi na pytania, czy zastosowanie mąk bezglutenowych wpływa na jakość ciasta biszkoptowo-tłuszczowego oraz czy wykorzystanie transglutaminazy poprawia jakość produktów bezglutenowych. Autorzy zaproponowali także wykorzystanie makuchów do produkcji batonów oraz drożdży gorzelniczych i piwnych jako dodatku do wytwarzania mieszanek pełnoporcjowych stosowanych w żywieniu kurcząt rzeźnych. W przedstawianych opracowaniach analizowano, jakie związki chemiczne w piwie wpływają na odczucia konsumentów, porównywano jakość sensoryczną piw domowych i komercyjnych. Rozważano także, czy wysiłek fizyczny ma wpływ na percepcję napojów izotonicznych o smaku pomarańczowym i cytrynowym. Dokonano oceny poziomu wiedzy i zachowań żywieniowych osób chorych na cukrzycę oraz charakterystyki nienasyconych kwasów tłuszczowych obecnych w rybach.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej