Form of Work
Artykuły
(4)
Publikacje naukowe
(3)
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Status
available
(2)
Branch
Wypożyczalnia
(2)
Author
Czepczor-Bernat Kamila
(2)
Talaga-Duma Małgorzata
(2)
Brytek-Matera Anna
(1)
Michalczak Waldemar
(1)
Szostakowski Marcin
(1)
zbiorowa Praca
(1)
Żółtańska Joanna
(1)
Year
2020 - 2022
(1)
2010 - 2019
(6)
Time Period of Creation
2001-
(5)
Country
Poland
(7)
Language
Polish
(7)
Audience Group
Nauczyciele przedszkoli
(2)
Przedszkola
(2)
Subject
Odżywianie
(3)
Zachowania prozdrowotne
(3)
Zwyczaje żywieniowe
(3)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(2)
Wychowanie przedszkolne
(2)
Zachowanie żywieniowe
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Ankieta
(1)
Buczak, Agnieszka. Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej
(1)
Dorośli
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Masa ciała
(1)
Obraz własnego ciała
(1)
Ontogeneza
(1)
Otyłość
(1)
Otyłość dzieci i młodzieży
(1)
Radzenie sobie ze stresem
(1)
Recenzje
(1)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(1)
Rozwój psychofizyczny młodzieży
(1)
Studenci
(1)
Styl życia
(1)
Terapia poznawczo-behawioralna (CBT)
(1)
Uczniowie szkół średnich
(1)
Uczucia
(1)
Wskaźnik masy ciała (BMI)
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zapobieganie
(1)
Subject: time
2001-
(2)
Subject: place
Polska
(1)
Województwo dolnośląskie (1999- )
(1)
Genre/Form
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(2)
Monografia
(2)
Raport z badań
(2)
Scenariusz zajęć
(2)
Artykuł z pracy zbiorowej
(1)
Domain
Psychologia
(3)
Edukacja i pedagogika
(2)
Medycyna i zdrowie
(2)
Biologia
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
7 results Filter
E-book
In basket
Date of change: 05.08.2022
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną rekomendację książki. Przedmiotem pierwszego artykułu jest charakterystyka wybranych aktualnych trendów żywieniowych i dietetycznych. Wskazano na istotę, korzyści oraz ograniczenia wynikające ze stosowania diety wegetariańskiej, wegańskiej i fleksitariańskiej, diety eliminacyjnej (diet bezglutenowej i bez laktozy), diety o niskim indeksie glikemicznym, diety w insulinooporności, diety wpływającej na zdrowie psychiczne (tzw. żywności komfortowej, żywności wpływającej pozytywnie na nastrój i emocje i uważnego jedzenia), oraz diet, które mają na celu elimanację marnotrawstwa jedzenia (tzw. zero odpadów, mniej odpadów, ekologiczna konsumpcja).
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
Book
In basket
Date of change: 30.06.2022
Jedzenie pod wpływem emocji / Kamila Czepczor, Anna Brytek-Matera. - Warszawa : Difin, 2017. - 258 stron : ilustracje ; 23 cm.
(Engram)
Bibliografia, netografia na stronach 223-258.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 46819 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 46580 (1 egz.)
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Date of change: 06.12.2016
Streszczenie: Zawiera rec. książki: Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej / Agnieszka Buczak. - Lublin, 2014.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again