Form of Work
Książki
(571)
Artykuły
(102)
Albumy i książki artystyczne
(10)
Czasopisma
(1)
Dramat (rodzaj)
(1)
Status
available
(578)
unavailable
(2)
Branch
Wypożyczalnia
(580)
Author
Państwowy Instytut Wydawniczy
(20)
Wyka Kazimierz (1910-1975)
(18)
Wydawnictwo Literackie
(10)
Hutnikiewicz Artur (1916-2005)
(7)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(7)
Podraza-Kwiatkowska Maria (1926- )
(7)
Spółdzielnia Wydawnicza "Czytelnik"
(7)
Wołoszyn Stefan (1911-2004)
(7)
Balcerzan Edward (1937- )
(6)
Eustachiewicz Lesław (1913-1998)
(6)
Markiewicz Henryk (1922-2013)
(6)
Wyka Marta (1938- )
(6)
Czachowska Jadwiga (1922-2013)
(5)
Jakubowski Jan Zygmunt (1909-1975)
(5)
Matuszewski Ryszard (1914-2010)
(5)
Burkot Stanisław
(4)
Dobrowolski Tadeusz (1899-1984)
(4)
Głowiński Michał (1934- )
(4)
Kowalczykowa Alina
(4)
Lichański Stefan
(4)
Marzec Anna
(4)
Stępień Marian
(4)
Szałagan Alicja
(4)
Theiss Wiesław (1946- )
(4)
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
(4)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(4)
Zabierowski Stefan (1940- )
(4)
Baczewski Antoni
(3)
Balbus Stanisław (1942- )
(3)
Bujnicki Tadeusz (1933- )
(3)
Chrząstowska Bożena (1929- )
(3)
Detko Jan (1931-1979)
(3)
Doroszkiewicz Elżbieta
(3)
Głuszek Stanisław
(3)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(3)
Kamiński Aleksander (1903-1978)
(3)
Korczak Janusz (1878?-1942)
(3)
Kotański Janusz oprac
(3)
Kulczycka-Saloni Janina (1912-1998)
(3)
Kuliczkowska Krystyna (1912-1986)
(3)
Kwiatkowski Jerzy
(3)
Lepalczyk Irena (1916-2003)
(3)
Maciąg Włodzimierz
(3)
Makowiecki Andrzej Z
(3)
Mazek Dorota red
(3)
Ożóg Stanisław
(3)
Państwowe Zakłady Wydawnictw Szkolnych
(3)
Piekarska Anna red
(3)
Portrety Współczesnych Pisarzy Polskich
(3)
Stradecki Janusz (1920-1988)
(3)
Strasz Małgorzata
(3)
Stępień Sławomir
(3)
Szurczak Anna
(3)
Timoszewicz Jerzy (1933- )
(3)
Wydawnictwo Naukowe PWN
(3)
Żabicki Zbigniew (1930-1970)
(3)
Ajnenkiel Andrzej (1931- )
(2)
Bajda Justyna
(2)
Baranowicz Zofia
(2)
Barańczak Stanisław (1946-2014)
(2)
Bereza Henryk
(2)
Białek Józef Zbigniew (1930- )
(2)
Biblioteka "Polonistyki"
(2)
Biblioteka Narodowa Instytut Bibliograficzny
(2)
Boguszewska Anna
(2)
Bonasiuk Włodzimierz
(2)
Brust Mieczysław
(2)
Buczkowski Jerzy
(2)
Bujnicki Tadeusz
(2)
Ciesielski Zenon (1931- )
(2)
Czabanowska-Wróbel Anna (1962- )
(2)
Czech Alojzy
(2)
Fornalczyk Feliks
(2)
Frycie Stanisław (1933-2013)
(2)
Furtak Maria
(2)
Gomolec Ludwik (1914-1996)
(2)
Grzymała-Siedlecki Adam (1876-1967)
(2)
Inglot Mieczysław
(2)
Iwanowska Aleksandra
(2)
Jasienica Paweł (1909-1970)
(2)
Jezierski Andrzej
(2)
Kaniewska Bogumiła
(2)
Kocówna Barbara
(2)
Kulczycka-Saloni Janina
(2)
Kulesza Władysław Tadeusz
(2)
Kuziak Michał (1970- )
(2)
Lam Andrzej (1929- )
(2)
Legeżyńska Anna (1951- )
(2)
Literatura
(2)
Marczak-Oborski Stanisław (1921-1987)
(2)
Milska Anna
(2)
Miłosz Czesław (1911-2004)
(2)
Możdżeń Stefan (1938- )
(2)
Mąka-Malatyńska Katarzyna
(2)
Nauka Dla Wszystkich
(2)
Paszek Jerzy
(2)
Patrzałek Tadeusz
(2)
Pawlik Łucjan
(2)
Paziewski Jerzy
(2)
Pigoń Stanisław
(2)
Year
2010 - 2019
(123)
2000 - 2009
(59)
1990 - 1999
(124)
1980 - 1989
(168)
1970 - 1979
(156)
1960 - 1969
(38)
1950 - 1959
(16)
Time Period of Creation
2001-
(7)
1989-2000
(3)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
Country
Poland
(684)
Language
Polish
(683)
Subject
Literatura polska
(271)
Polska
(110)
Poezja polska
(72)
Biografie indywidualne
(28)
Literatura
(23)
Teatr polski
(22)
Pedagogika
(21)
Historia
(20)
Żeromski, Stefan (1864-1925)
(20)
Malarstwo polskie
(18)
Sienkiewicz, Henryk (1846-1916)
(18)
Publicystyka polska
(17)
Wychowanie
(17)
Biografie
(16)
Język polski
(16)
Pamiętniki polskie
(14)
Wielkopolska
(14)
Sztuka polska
(12)
Tuwim, Julian (1894-1953)
(12)
Iwaszkiewicz, Jarosław (1894-1980)
(11)
Literatura dziecięca polska
(11)
Różewicz, Tadeusz (1921-2014)
(11)
Albumy
(10)
Czasopisma pedagogiczne polskie
(10)
Kwartalnik Pedagogiczny
(10)
Gałczyński, Konstanty Ildefons (1905-1953)
(9)
Krytyka literacka polska
(9)
Leśmian, Bolesław (1877-1937)
(9)
Oświata
(9)
Powieść polska
(9)
Szymborska, Wisława (1923-2012)
(9)
Korczak, Janusz
(8)
Szkice literackie polskie
(8)
Sztuka
(8)
Warszawa
(8)
Baczyński, Krzysztof Kamil (1921-1944)
(7)
Białoszewski, Miron (1922-1983)
(7)
Dramat polski
(7)
Literaturoznawstwo
(7)
Materiały konferencyjne
(7)
Opowiadanie polskie
(7)
Pedagogika społeczna
(7)
Pisarze polscy
(7)
Przyboś, Julian (1901-1970)
(7)
Ukraina
(7)
Wyspiański, Stanisław (1869-1907)
(7)
Dziecko
(6)
Miłosz, Czesław (1911-2004)
(6)
Aktorzy polscy
(5)
Duchowieństwo katolickie
(5)
Korczak, Janusz (1878?-1942)
(5)
Literatura młodzieżowa polska
(5)
Literaturoznawcy
(5)
Materiały pomocnicze dla szkół ponadgimnazjalnych
(5)
Młoda Polska
(5)
PRL
(5)
Partie polityczne
(5)
Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939)
(5)
"Chłopi"
(4)
Berent, Wacław (1873-1940)
(4)
Bibliografia osobowa
(4)
Broniewski, Władysław (1897-1962)
(4)
Conrad, Joseph (1857-1924)
(4)
Czechowicz, Józef (1903-1939)
(4)
Dąbrowska, Maria (1889-1965)
(4)
Film polski
(4)
Harasymowicz, Jerzy (1933-1999)
(4)
Leśmian, Bolesław
(4)
Literatura ludowa polska
(4)
Mrożek, Sławomir (1930-2013)
(4)
Nacjonalizm
(4)
Niemcy
(4)
Norwid, Cyprian Kamil (1821-1883)
(4)
Poetyka
(4)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(4)
Radlińska, Helena (1879-1954)
(4)
Reymont Władysław
(4)
Reymont, Władysław Stanisław (1867-1925)
(4)
Teatr
(4)
Żeromski Stefan
(4)
"Przedwiośnie"
(3)
1901-2000
(3)
Antologie
(3)
Chłopi
(3)
Emigracja polska
(3)
Gombrowicz, Witold (1904-1969)
(3)
Ilustracje dla dzieci
(3)
Kabaret polski
(3)
Konwicki, Tadeusz (1926-2015)
(3)
Kościół a państwo
(3)
Kraszewski, Józef Ignacy (1812-1887)
(3)
Kruczkowski, Leon (1900-1962)
(3)
Kultura
(3)
Listy polskie
(3)
Literatura dziecięca
(3)
Literatura polska 19-20 w.
(3)
Materiały pomocnicze dla szkół średnich
(3)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(3)
Nowak, Tadeusz (1930-1991)
(3)
Oborniki Wlkp
(3)
Subject: work
Akropolis
(1)
Bolesław Śmiały
(1)
Dzieci szatana
(1)
Nie-Boska komedia
(1)
Skałka
(1)
Szkice węglem
(1)
W pustyni i w puszczy
(1)
Śnieg
(1)
Subject: time
1901-2000
(50)
1801-1900
(24)
1701-1800
(6)
2001-
(6)
1901-
(4)
1601-1700
(3)
1501-1600
(2)
1801-
(2)
1939-1945
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Konstantynów Łódzki (woj. łódzkie)
(1)
Oborniki (woj. wielkopolskie ; okolice)
(1)
Oborniki (woj. wielkopolskie ; okręg)
(1)
Petersburg (Rosja)
(1)
Polska
(1)
Polska (część zachodnia)
(1)
Skandynawia
(1)
Wielkopolska
(1)
Genre/Form
Literatura polska
(19)
Poezja polska
(7)
Artykuł problemowy
(5)
Artykuł z pracy zbiorowej
(5)
Dramat polski
(5)
Publicystyka polska
(5)
Bibliografia
(4)
Słownik biograficzny
(4)
Antologia
(3)
Literatura
(2)
Literatura dziecięca polska
(2)
Pamiętniki polskie
(2)
Szkice literackie polskie
(2)
Wywiad dziennikarski
(2)
Encyklopedia
(1)
Literatura dla dzieci
(1)
Literatury europejskie
(1)
Opowiadanie polskie
(1)
Plakat
(1)
Powieść młodzieżowa polska
(1)
Powieść polska
(1)
Proza polska
(1)
Domain
Literaturoznawstwo
(8)
Historia
(5)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
684 results Filter
No cover
Book
In basket
Temat: Literatura polska - historia - 20 w ; Mrożek, Sławomir (1930-2013) - twórczość ; Leśmian, Bolesław (1877-1937) - twórczość ; Tuwim, Julian (1894-1953) - twórczość ; Słonimski, Antoni (1895-1976) - twórczość ; Wierzyński, Kazimierz (1894-1969) - twórczość ; Pawlikowska-Jasnorzewska, Maria (1891-1945) - twórczość ; Broniewski, Władysław (1897-1962) - twórczość ; Gałczyński, Konstanty Ildefons (1905-1953) - twórczość ; Jastrun, Mieczysław (1903-1983) - twórczość ; Przyboś, Julian (1901-1970) - twórczość ; Baczyński, Krzysztof Kamil (1921-1944) - twórczość ; Białoszewski, Miron (1922-1983) - twórczość ; Iwaszkiewicz, Jarosław (1894-1980) - twórczość ; Dąbrowska, Maria (1889-1965) - twórczość ; Gombrowicz, Witold (1904-1969) - twórczość ; Andrzejewski, Jerzy (1909-1983) - twórczość ; Parnicki, Teodor (1908-1988) - twórczość ; Breza, Tadeusz (1905-1970) - twórczość ; Borowski, Tadeusz (1922-1951) - twórczość ; Lem, Stanisław (1921-2006) - twórczość ; Hłasko, Marek (1934-1969) - twórczość ; Żukrowski, Wojciech (1916-2000) - twórczość ; Witkiewicz Stanisław Ignacy - twórczość literacka - analiza ; Szaniawski, Jerzy (1886-1970) - twórczość ; Kruczkowski, Leon (1900-1962) - twórczość ; Korzeniowski, Józef (1797-1863) - twórczość ; Mann, Thomas (1875-1955) - twórczość ; Maâkovskij, Vladimir Vladimirovič (1893-1930) - twórczość ; Gor'kij, Maksim (1868-1936) - twórczość ; Brecht, Bertolt (1898-1956) - twórczość ; Camus, Albert (1913-1960) - twórczość ; Malraux, André (1901-1976) - twórczość ; Joyce, James (1882-1941) - twórczość ; "Ulisses" ; Faulkner, William (1897-1962) - twórczość ; Hemingway, Ernest (1899-1961) - twórczość ; Šolohov, Mihail Aleksandrovič (1905-1984) - twórczość ; Miłosz, Czesław (1911-2004) - twórczość ; Konwicki, Tadeusz (1926-2015) - twórczość
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 29877, 28968, 28967 (3 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again