Form of Work
Książki
(1959)
Publikacje naukowe
(23)
Publikacje dydaktyczne
(10)
Publikacje fachowe
(8)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Status
available
(1939)
unavailable
(9)
only on-site
(8)
unknown
(3)
Branch
Wypożyczalnia
(1951)
Czytelnia
(8)
Author
Biblioteka Problemów
(14)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(14)
Estreicher Karol (1906-1984)
(13)
Arystoteles
(10)
Tyszkowa Maria (1932-1993)
(10)
Vasari Giorgio (1511-1574)
(10)
Wroczyński Ryszard (1909-1987)
(10)
Białostocki Jan (1921-1988)
(9)
Ingarden Roman
(9)
Klemensiewicz Zenon (1891-1969)
(9)
Piaget Jean (1896-1980)
(9)
Tatarkiewicz Władysław (1886-1980)
(9)
Witwicki Władysław (1878-1948)
(8)
Urbańczyk Stanisław (1909-2001)
(7)
Znaniecki Florian (1882-1958)
(7)
Kotarbiński Tadeusz
(6)
Kozielecki Józef (1936- )
(6)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(6)
Kupisiewicz Czesław (1924-2015)
(6)
Kłoskowska Antonina (1919-2001)
(6)
Plato 427-347 a C
(6)
Radzicki Józef
(6)
Szacki Jerzy (1929-2016)
(6)
Szewczuk Włodzimierz (1913-2002)
(6)
Topolski Jerzy (1928-1998)
(6)
Ziembiński Zygmunt (1920-1996)
(6)
Bartkowski Tadeusz
(5)
Brzeziński Jerzy
(5)
Czubiński Antoni (1928-2003)
(5)
Doroszewski Witold (1899-1976)
(5)
Gierulanka Danuta
(5)
Gołaszewska Maria
(5)
Górski Konrad
(5)
Hornowski Bolesław (1914-1983)
(5)
Hutnikiewicz Artur (1916-2005)
(5)
Kieniewicz Stefan (1907-1992)
(5)
Kozłowski Stefan Karol
(5)
Malinowski Bronisław (1884-1942)
(5)
Markiewicz Henryk (1922-2013)
(5)
Matematyka Dla Politechniki
(5)
Małe Portrety Literackie
(5)
Muszyński Heliodor (1931- )
(5)
Obuchowski Kazimierz (1931-2014)
(5)
Okoń Wincenty (1914-2011)
(5)
Ossowska Maria
(5)
Rembowski Józef (1923-1995)
(5)
Skarga Barbara (1919-2009)
(5)
Starnawski Jerzy (1922-2012)
(5)
Szczepański Jan (1913-2004)
(5)
Winniczuk Lidia (1904-1993)
(5)
Wolański Napoleon (1929- )
(5)
Zakrzewska Zofia
(5)
Białostocki Jan (1921-1988). Studia i rozprawy z dziejów sztuki i myśli o sztuce
(4)
Bibliografia
(4)
Biblioteka Kroniki Wielkopolski
(4)
Bravo Benedetto (1931- )
(4)
Długosz Jan (1415-1480)
(4)
Grot Zdzisław (1903-1984)
(4)
Horney Karen
(4)
Hołyst Brunon (1930- )
(4)
Imieliński Kazimierz (1929-2010)
(4)
Kraszewski Zdzisław
(4)
Krawcewicz Stanisław (1930-1987)
(4)
Kryszewski Włodzimierz (1923-2004)
(4)
Literatura
(4)
Matematyka
(4)
Nowak Stefan (1925-1989)
(4)
Obraz
(4)
Obuchowska Irena (1932-2016)
(4)
Pospiszyl Kazimierz (1938- )
(4)
Siwek Paweł (1893-1986)
(4)
Smarzyński Henryk
(4)
Szafer Władysław (1886-1970)
(4)
Szarski Henryk
(4)
Wojnar Irena (1924- )
(4)
Zaborowski Zbigniew (1926-2006)
(4)
Łojek Jerzy (1932-1986)
(4)
Żebrowska Maria (1900-1978)
(4)
Bańkowski Jacek
(3)
Biblioteka Klasyków Psychologii
(3)
Biblioteka Matematyczna
(3)
Biblioteka Nauki O Ziemi
(3)
Brehm Alfred
(3)
Brückner Aleksander
(3)
Buttler Danuta
(3)
Czapliński Władysław (1905-1981)
(3)
Czapów Czesław (1925-1980)
(3)
Dziemidok Bohdan
(3)
Dłuska Maria
(3)
Engelking Ryszard (1935-2023)
(3)
Fidyk Marta
(3)
Filipowicz Bronisław
(3)
Gierowski Józef
(3)
Grzegorczykowa Renata
(3)
Grzegołowska Helena
(3)
Góralski Andrzej
(3)
Hausbrandt Ludmiła (1914- )
(3)
Heinz Adam
(3)
Hulek Aleksander (1916-1993)
(3)
Hurlock Elizabeth B. (1898-1988)
(3)
Year
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(9)
1990 - 1999
(49)
1980 - 1989
(646)
1970 - 1979
(917)
1960 - 1969
(227)
1950 - 1959
(104)
Time Period of Creation
1945-1989
(67)
1901-2000
(44)
1989-2000
(3)
2001-
(2)
1918-1939
(1)
Country
Poland
(1959)
Language
Polish
(1958)
Audience Group
Szkoły wyższe
(9)
Filozofowie
(2)
Nauczyciele przedszkoli
(2)
Pedagodzy specjalni
(2)
Studenci
(2)
Nauczyciele
(1)
Nauczyciele nauczania początkowego
(1)
Przedszkola
(1)
Surdopedagodzy
(1)
Subject
Polska
(116)
Filozofia
(75)
Literatura polska
(68)
Sztuka
(51)
Język polski
(45)
Wielkopolska
(40)
Logika
(36)
Socjologia
(36)
Wychowanie
(36)
Matematyka
(35)
Psychologia
(31)
Biografie indywidualne
(29)
Encyklopedie
(28)
Kultura
(28)
Estetyka
(24)
Etyka
(24)
Językoznawstwo
(23)
Biografie
(22)
Fizyka
(22)
Dziecko
(19)
Pedagogika
(18)
Biologia
(17)
Nauka
(17)
Nauki pomocnicze historii
(17)
Nauczyciele
(16)
Osobowość
(16)
Teoria literatury
(16)
Uczenie się
(16)
Prawo
(15)
Zarządzanie
(15)
Astronomia
(14)
Chemia
(14)
Język
(14)
Język rosyjski
(14)
Myślenie
(14)
Polityka międzynarodowa
(14)
Psychologia rozwojowa
(14)
Psychopatologia
(14)
Analiza matematyczna
(13)
Język niemiecki
(13)
Literatura
(13)
Młodzież
(13)
Oświata
(13)
Przyroda
(13)
Psychologia ogólna
(13)
Rolnictwo
(13)
Warszawa
(13)
Środowisko człowieka
(13)
Botanika
(12)
Literatura rosyjska
(12)
Muzyka
(12)
Poznań
(12)
Szkolnictwo
(12)
Europa
(11)
Genetyka
(11)
Język angielski
(11)
Ontologia
(11)
Psychologia społeczna
(11)
Statystyka matematyczna
(11)
Szkolnictwo wyższe
(11)
Gramatyka
(10)
Kopernik, Mikołaj (1473-1543)
(10)
Mechanika
(10)
Nauczanie
(10)
Państwo
(10)
Chemia fizyczna
(9)
Chemia nieorganiczna
(9)
Ekologia
(9)
Geografia
(9)
Geografia fizyczna
(9)
Geometria wykreślna
(9)
Organizacja
(9)
Pedagogika specjalna
(9)
Psychologia wychowawcza
(9)
Psychoterapia
(9)
Rodzina
(9)
Wiedza
(9)
Algebra
(8)
Architektura
(8)
Aristoteles (384-322 a.C.)
(8)
Botanika systematyczna
(8)
Ekonomia
(8)
Gramatyka polska
(8)
Podręczniki
(8)
Psychologia dziecka
(8)
Społeczeństwo
(8)
Zwierzęta
(8)
Bibliografia
(7)
Biochemia
(7)
Biografie zbiorowe
(7)
Chemia organiczna
(7)
Malarstwo
(7)
Motywy
(7)
Nauczanie początkowe
(7)
Prawo karne
(7)
Prawo międzynarodowe
(7)
Psychofizjologia
(7)
Rachunek prawdopodobieństwa
(7)
Sport
(7)
Statystyka
(7)
Subject: work
Konstytucja Polski (1791)
(1)
Subject: time
1501-1600
(15)
1401-1500
(14)
1901-2000
(14)
1801-1900
(13)
1701-1800
(12)
1601-1700
(10)
1001-1100
(4)
1101-1200
(4)
1201-1300
(4)
1301-1400
(4)
1945-1989
(4)
401-500
(4)
501-600
(4)
601-700
(4)
701-800
(4)
801-900
(4)
901-1000
(4)
2001-
(3)
300-201 p.n.e.
(2)
301-400
(2)
1-100
(1)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-
(1)
101-200
(1)
1101-
(1)
1401-
(1)
1918-1939
(1)
200-101 p.n.e.
(1)
201-300
(1)
400-301 p.n.e.
(1)
401-
(1)
501-
(1)
601-
(1)
701-
(1)
801-
(1)
901-
(1)
Subject: place
Polska
(4)
Grecja
(3)
Wielkopolska
(3)
Starożytny Rzym
(2)
Trobrianda, Wyspy (Papua-Nowa Gwinea)
(2)
Afryka
(1)
Diecezja warmińska (obszar)
(1)
Katowice (woj. śląskie ; okolice)
(1)
Melanezja (region)
(1)
Oborniki (woj. wielkopolskie ; okręg)
(1)
Państwo Moskiewskie
(1)
Polska (część zachodnia)
(1)
Prusy Królewskie
(1)
Rosja
(1)
Ruś Kijowska
(1)
Rzym
(1)
Starożytna Grecja
(1)
Słowiańszczyzna
(1)
Trobrianda, Wyspy (Nowa Gwinea)
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(39)
Publikacje
(15)
Opracowanie
(13)
Biografia
(5)
Praca zbiorowa
(3)
Antologia
(2)
Literatura
(2)
Literatura polska
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Raport z badań
(2)
Źródła historyczne
(2)
Artykuł naukowy
(1)
Bibliografia
(1)
Case study (studium przypadku)
(1)
Dysertacje i rozprawy akademickie [Typ publikacji]
(1)
Encyklopedia
(1)
Konstytucja
(1)
Księga pamiątkowa
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Monografia
(1)
Scenariusze zajęć dla przedszkoli
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(23)
Historia
(16)
Psychologia
(16)
Fizyka i astronomia
(12)
Filozofia i etyka
(7)
Socjologia i społeczeństwo
(6)
Językoznawstwo
(4)
Kultura i sztuka
(4)
Literaturoznawstwo
(4)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Hobby i czas wolny
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1959 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 13660 P (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 19244 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Modele w socjologii / Peter Abell ; Tł. z ang. Marek Tabin. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1975. - 274,[2] s. : ilustracje, bibliogr., err. ; 21 cm.
Temat: Socjologia
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 15218 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 10580 P (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 9509 P (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 36425 P (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 23241 P (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 23886 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 7870 (1 egz.)
Book
In basket
Socjologia małżeństwa i rodziny : wprowadzenie / Franciszek Adamski. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1982. - 324,[3] s. : [8] s. tab., bibliogr., err. ; 21 cm.
Bibliogr. s. 318-320. - Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 23793 (1 egz.)
Book
In basket
Sens życia / Alfred Adled ; Przekł. z niem. Maria Kreczowska. - Wyd. 2 przejrzał i przedmową opatrzył K. Obuchowski. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1986. - 276, [4] s. ; 21 cm.
(Biblioteka Klasyków Psychologii)
Temat: Sens życia
Bibliogr. s. 276-[277].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 28677 (1 egz.)
Book
In basket
(Biblioteka Współczesnych Filozofów)
Bibliogr. s. 589-594.- Indeksy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 28830 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 2578, 2530 (2 egz.)
Book
In basket
Tyt. oryg.: "The articulate mammal : an intorductin to psycholinguistc" 1983. Bibliogr. s. 325-337. - Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 31705 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
All copies are currently unavailable
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 5838 P (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 25767 P (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 12842 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 23307 P (1 egz.)
Book
In basket
Hipnoza / Jerzy Aleksandrowicz. - Kraków : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1973. - 35, [1] s. ; 17 cm.
(Nauka dla Wszystkich nr 202)
Bibliogr.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 11051 (1 egz.)
Book
In basket
(Nauka dla Wszystkich nr 158)
Bibliogr.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 8962 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again