Form of Work
Artykuły
(1)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Author
Baj-Lieder Marta
(1)
zbiorowa Praca
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Audience Group
Nauczyciele przedszkoli
(1)
Rodzice
(1)
Subject
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1)
Dziecko z zaburzeniami przetwarzania sensorycznego
(1)
Gluten
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Odżywianie
(1)
Wychowanie przedszkolne
(1)
Genre/Form
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(1)
Psychologia
(1)
2 results Filter
E-book
In basket
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz rekomendację książki Tomasza Olejniczaka Konsumenci seniorzy wobec innowacji produktowych. Przedmiotem pierwszego opracowania jest przedstawienie wykorzystania w procesie dydaktycznym metody projektu na przykładzie rogala świętomarcińskiego. W drugim opracowaniu przedstawiono specyfikę produktów o obniżonej zawartości energetycznej w kontekście badań ankietowych. Kolejny artykuł dotyczy problemów związanych z glutenem. Jego autorki wskazują na korzyści i zagrożenia dotyczące wpływu glutenu na organizm oraz zagrożenia związane ze stosowaniem diety bezglutenowej W czwartym artykule omówiono zaś zagadnienia związane z otyłością, stanowiącą jedno z największych wyzwań i zagrożeń XXI wieku. Jako redaktor ,,Nauk Inżynierskich i Technologii” zachęcam do zapoznania się z wymienionymi opracowaniami oraz do sięgnięcia po rekomendowaną książkę. Redaktor Naczelny prof. dr hab. inż. Tomasz Lesiów
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again