Forma i typ
Artykuły
(4)
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Autor
Binek Hanna
(1)
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Dąbrowska Ewa (internista)
(1)
Has-Tokarz Anita
(1)
Jamry Ilona
(1)
Kołakowska Marta
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Książka kucharska
(2)
Książki kucharskie
(2)
Czerniecki Stanisław. Compendium ferculorum albo Zebranie potraw
(1)
Konkursy szkolne
(1)
Literatura dla dzieci
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Temat: czas
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
Gatunek
Artykuł problemowy
(1)
Artykuł z czasopisma bibliotekarskiego
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z pracy zbiorowej
(1)
Książka kucharska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Literaturoznawstwo
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
5 wyników Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Kapłon we flaszy, : czyli historia w dawnych książkach kucharskich / Jarosław Dumanowski // WIADOMOŚCI HISTORYCZNE. - 2007, nr 6 "Muzea. Kolekcje. Eksponaty" 5/2007, s.1-8.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Streszczenie: Dorota Pietrzkiewicz scharakteryzowała dzieło S. Czernieckiego Compendium ferculorum...(1682), które przez ponad sto lat, bo do 1783 r., było jedyną opublikowaną w języku polskim książką kucharską. (http://www.sbp.pl/wydawnictwa/)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48026 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Streszczenie: Dla uczniów klasy V i VI szkoły podstawowej. Celem konkursu jest sprawdzenie wiedzy na temat gotowania oraz umiejętności korzystania z książek kulinarnych. Do przeprowadzenia w bibliotece szkolnej.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej