Forma i typ
Książki
(13)
Dostępność
dostępne
(13)
Placówka
Wypożyczalnia
(13)
Autor
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(2)
Wachowicz Barbara (1937- )
(2)
Warneńska Monika (1922-2010)
(2)
Bartelski Lesław M (1920-2006)
(1)
Jankowski Edmund (1912-1991)
(1)
Kaniewska Bogumiła
(1)
Korniłowiczówna Maria (1925-1996)
(1)
Kądziela Jerzy (1927-1984)
(1)
Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza
(1)
Nofer-Ładyka Alina (1920-1987)
(1)
Podsiedlik-Raniowski i Spółka
(1)
Szczublewski Józef (1919-2013)
(1)
Rok wydania
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(3)
1970 - 1979
(7)
1960 - 1969
(2)
Kraj wydania
Polska
(13)
Język
polski
(13)
Temat
Biografie
(13)
Pisarze polscy
(13)
Sienkiewicz, Henryk (1846-1916)
(9)
Literatura polska
(2)
Orzeszkowa, Eliza (1841-1910)
(2)
Żeromski, Stefan (1864-1925)
(2)
Bibliografia
(1)
Kasprowicz, Jan (1860-1926)
(1)
Kobieta
(1)
Konopnicka, Maria (1842-1910)
(1)
Muzycy
(1)
Orkan, Władysław (1875-1930)
(1)
Pisarze
(1)
Prus, Bolesław (1847-1912)
(1)
Reymont, Władysław Stanisław (1867-1925)
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
13 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Malwy na lewadach / Barbara Wachowicz. - Wyd. 2. - Warszawa : Wydawnictwo Radia i Telewizji, 1983. - 557, [3] s., [64] s. tabl. : il. ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 25411 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17650 P (1 egz.)
Książka
W koszyku
Marie jego życia / Barbara Wachowicz. - Wyd. 2. - Kraków : Wydawnictwo Literackie, 1973. - 403, [4] s., [24] k. tabl. : il. ; 18 cm.
Bibliogr.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 11430 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 10846 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Młodość Stefana Żeromskiego / Jerzy Kądziela. - Wyd. 2. - Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 1979. - 608 s., [32] k. tabl. : il. ; 21 cm.
Bibliogr. s. 565-576. - Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21686 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Aneks zawierający nie publikowane listy Sienkiewicza i inne materiały dot. pisarza.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 11553 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Henryk Sienkiewicz / Julian Krzyżanowski. - Wyd. 3. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1986. - 125, [3] s. : faksymilia, fot., portr., rys. ; 19 cm.
(Małe Portrety Literackie)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 28561 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Henryk Sienkiewicz / Alina Nofer. - Wyd. 2. - Warszawa : "Wiedza Powszechna", 1962. - 403, [5] s., [13] k. tabl. : il. ; 20 cm.
(Profile)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3717 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 30997 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 11264, 9468 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6329 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Henryk Sienkiewicz / Bogumiła Kaniewska. - Poznań : Podsiedlik-Raniowski i Spółka, cop. 1999. - 48 s. : il. (w tym kolor.), faks., fot., portr. ; 30 cm.
(Portrety Polaków)
Bibliogr. s. 47
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44376 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 9673 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej