Form of Work
Książki
(571)
Artykuły
(102)
Albumy i książki artystyczne
(10)
Czasopisma
(1)
Dramat (rodzaj)
(1)
Status
available
(577)
unavailable
(2)
unknown
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(580)
Author
Państwowy Instytut Wydawniczy
(20)
Wyka Kazimierz (1910-1975)
(18)
Wydawnictwo Literackie
(10)
Hutnikiewicz Artur (1916-2005)
(7)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(7)
Podraza-Kwiatkowska Maria (1926- )
(7)
Spółdzielnia Wydawnicza "Czytelnik"
(7)
Wołoszyn Stefan (1911-2004)
(7)
Balcerzan Edward (1937- )
(6)
Eustachiewicz Lesław (1913-1998)
(6)
Markiewicz Henryk (1922-2013)
(6)
Wyka Marta (1938- )
(6)
Czachowska Jadwiga (1922-2013)
(5)
Jakubowski Jan Zygmunt (1909-1975)
(5)
Matuszewski Ryszard (1914-2010)
(5)
Burkot Stanisław
(4)
Dobrowolski Tadeusz (1899-1984)
(4)
Głowiński Michał (1934- )
(4)
Kowalczykowa Alina
(4)
Lichański Stefan
(4)
Marzec Anna
(4)
Stępień Marian
(4)
Szałagan Alicja
(4)
Theiss Wiesław (1946- )
(4)
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
(4)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(4)
Zabierowski Stefan (1940- )
(4)
Baczewski Antoni
(3)
Balbus Stanisław (1942- )
(3)
Bujnicki Tadeusz (1933- )
(3)
Chrząstowska Bożena (1929- )
(3)
Detko Jan (1931-1979)
(3)
Doroszkiewicz Elżbieta
(3)
Głuszek Stanisław
(3)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(3)
Kamiński Aleksander (1903-1978)
(3)
Korczak Janusz (1878?-1942)
(3)
Kotański Janusz oprac
(3)
Kulczycka-Saloni Janina (1912-1998)
(3)
Kuliczkowska Krystyna (1912-1986)
(3)
Kwiatkowski Jerzy
(3)
Lepalczyk Irena (1916-2003)
(3)
Maciąg Włodzimierz
(3)
Makowiecki Andrzej Z
(3)
Mazek Dorota red
(3)
Ożóg Stanisław
(3)
Państwowe Zakłady Wydawnictw Szkolnych
(3)
Piekarska Anna red
(3)
Portrety Współczesnych Pisarzy Polskich
(3)
Stradecki Janusz (1920-1988)
(3)
Strasz Małgorzata
(3)
Stępień Sławomir
(3)
Szurczak Anna
(3)
Timoszewicz Jerzy (1933- )
(3)
Wydawnictwo Naukowe PWN
(3)
Żabicki Zbigniew (1930-1970)
(3)
Ajnenkiel Andrzej (1931- )
(2)
Bajda Justyna
(2)
Baranowicz Zofia
(2)
Barańczak Stanisław (1946-2014)
(2)
Bereza Henryk
(2)
Białek Józef Zbigniew (1930- )
(2)
Biblioteka "Polonistyki"
(2)
Biblioteka Narodowa Instytut Bibliograficzny
(2)
Boguszewska Anna
(2)
Bonasiuk Włodzimierz
(2)
Brust Mieczysław
(2)
Buczkowski Jerzy
(2)
Bujnicki Tadeusz
(2)
Ciesielski Zenon (1931- )
(2)
Czabanowska-Wróbel Anna (1962- )
(2)
Czech Alojzy
(2)
Fornalczyk Feliks
(2)
Frycie Stanisław (1933-2013)
(2)
Furtak Maria
(2)
Gomolec Ludwik (1914-1996)
(2)
Grzymała-Siedlecki Adam (1876-1967)
(2)
Inglot Mieczysław
(2)
Iwanowska Aleksandra
(2)
Jasienica Paweł (1909-1970)
(2)
Jezierski Andrzej
(2)
Kaniewska Bogumiła
(2)
Kocówna Barbara
(2)
Kulczycka-Saloni Janina
(2)
Kulesza Władysław Tadeusz
(2)
Kuziak Michał (1970- )
(2)
Lam Andrzej (1929- )
(2)
Legeżyńska Anna (1951- )
(2)
Literatura
(2)
Marczak-Oborski Stanisław (1921-1987)
(2)
Milska Anna
(2)
Miłosz Czesław (1911-2004)
(2)
Możdżeń Stefan (1938- )
(2)
Mąka-Malatyńska Katarzyna
(2)
Nauka Dla Wszystkich
(2)
Paszek Jerzy
(2)
Patrzałek Tadeusz
(2)
Pawlik Łucjan
(2)
Paziewski Jerzy
(2)
Pigoń Stanisław
(2)
Year
2010 - 2019
(123)
2000 - 2009
(59)
1990 - 1999
(124)
1980 - 1989
(168)
1970 - 1979
(156)
1960 - 1969
(38)
1950 - 1959
(16)
Time Period of Creation
2001-
(8)
1989-2000
(3)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
Country
Poland
(684)
Language
Polish
(683)
Subject
Literatura polska
(270)
Polska
(110)
Poezja polska
(72)
Biografie indywidualne
(28)
Literatura
(23)
Teatr polski
(22)
Pedagogika
(21)
Historia
(20)
Żeromski, Stefan (1864-1925)
(20)
Malarstwo polskie
(18)
Sienkiewicz, Henryk (1846-1916)
(18)
Publicystyka polska
(17)
Wychowanie
(17)
Biografie
(16)
Język polski
(16)
Pamiętniki polskie
(14)
Wielkopolska
(14)
Sztuka polska
(12)
Tuwim, Julian (1894-1953)
(12)
Iwaszkiewicz, Jarosław (1894-1980)
(11)
Literatura dziecięca polska
(11)
Różewicz, Tadeusz (1921-2014)
(11)
Albumy
(10)
Czasopisma pedagogiczne polskie
(10)
Kwartalnik Pedagogiczny
(10)
Gałczyński, Konstanty Ildefons (1905-1953)
(9)
Krytyka literacka polska
(9)
Oświata
(9)
Powieść polska
(9)
Szymborska, Wisława (1923-2012)
(9)
Korczak, Janusz
(8)
Leśmian, Bolesław (1877-1937)
(8)
Szkice literackie polskie
(8)
Sztuka
(8)
Warszawa
(8)
Baczyński, Krzysztof Kamil (1921-1944)
(7)
Białoszewski, Miron (1922-1983)
(7)
Dramat polski
(7)
Literaturoznawstwo
(7)
Materiały konferencyjne
(7)
Opowiadanie polskie
(7)
Pedagogika społeczna
(7)
Pisarze polscy
(7)
Przyboś, Julian (1901-1970)
(7)
Ukraina
(7)
Wyspiański, Stanisław (1869-1907)
(7)
Dziecko
(6)
Miłosz, Czesław (1911-2004)
(6)
Aktorzy polscy
(5)
Duchowieństwo katolickie
(5)
Korczak, Janusz (1878?-1942)
(5)
Leśmian, Bolesław
(5)
Literatura młodzieżowa polska
(5)
Literaturoznawcy
(5)
Materiały pomocnicze dla szkół ponadgimnazjalnych
(5)
Młoda Polska
(5)
PRL
(5)
Partie polityczne
(5)
"Chłopi"
(4)
Berent, Wacław (1873-1940)
(4)
Bibliografia osobowa
(4)
Broniewski, Władysław (1897-1962)
(4)
Conrad, Joseph (1857-1924)
(4)
Czechowicz, Józef (1903-1939)
(4)
Dąbrowska, Maria (1889-1965)
(4)
Film polski
(4)
Harasymowicz, Jerzy (1933-1999)
(4)
Literatura ludowa polska
(4)
Mrożek, Sławomir (1930-2013)
(4)
Nacjonalizm
(4)
Niemcy
(4)
Norwid, Cyprian Kamil (1821-1883)
(4)
Poetyka
(4)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(4)
Radlińska, Helena (1879-1954)
(4)
Reymont Władysław
(4)
Reymont, Władysław Stanisław (1867-1925)
(4)
Teatr
(4)
Witkiewicz, Stanisław Ignacy (1885-1939)
(4)
Żeromski Stefan
(4)
"Przedwiośnie"
(3)
1901-2000
(3)
Antologie
(3)
Chłopi
(3)
Emigracja polska
(3)
Gombrowicz, Witold (1904-1969)
(3)
Ilustracje dla dzieci
(3)
Kabaret polski
(3)
Konwicki, Tadeusz (1926-2015)
(3)
Kościół a państwo
(3)
Kraszewski, Józef Ignacy (1812-1887)
(3)
Kruczkowski, Leon (1900-1962)
(3)
Kultura
(3)
Listy polskie
(3)
Literatura dziecięca
(3)
Literatura polska 19-20 w.
(3)
Materiały pomocnicze dla szkół średnich
(3)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(3)
Nowak, Tadeusz (1930-1991)
(3)
Oborniki Wlkp
(3)
Subject: work
Akropolis
(1)
Bolesław Śmiały
(1)
Dzieci szatana
(1)
Nie-Boska komedia
(1)
Skałka
(1)
Szkice węglem
(1)
W pustyni i w puszczy
(1)
Śnieg
(1)
Subject: time
1901-2000
(51)
1801-1900
(24)
1701-1800
(6)
2001-
(6)
1901-
(4)
1601-1700
(3)
1501-1600
(2)
1801-
(2)
1939-1945
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Konstantynów Łódzki (woj. łódzkie)
(1)
Oborniki (woj. wielkopolskie ; okolice)
(1)
Oborniki (woj. wielkopolskie ; okręg)
(1)
Petersburg (Rosja)
(1)
Polska
(1)
Polska (część zachodnia)
(1)
Skandynawia
(1)
Wielkopolska
(1)
Genre/Form
Literatura polska
(20)
Poezja polska
(7)
Artykuł problemowy
(5)
Artykuł z pracy zbiorowej
(5)
Dramat polski
(5)
Publicystyka polska
(5)
Bibliografia
(4)
Słownik biograficzny
(4)
Antologia
(3)
Literatura
(2)
Literatura dziecięca polska
(2)
Pamiętniki polskie
(2)
Szkice literackie polskie
(2)
Wywiad dziennikarski
(2)
Encyklopedia
(1)
Literatura dla dzieci
(1)
Literatury europejskie
(1)
Opowiadanie polskie
(1)
Plakat
(1)
Powieść młodzieżowa polska
(1)
Powieść polska
(1)
Proza polska
(1)
Domain
Literaturoznawstwo
(9)
Historia
(5)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
684 results Filter
No cover
Article
In basket
Historia KPP z punktu widzenia porównawczego / Maciej Przybyliński // WIADOMOŚCI HISTORYCZNE. - 2005, 2, s.3 (67) - 10 (74).
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 34521 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 14940 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 14471 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 24452 B (1 egz.)
No cover
Article
In basket
Streszczenie: Wspólna walka z Armią Czerwoną. Żołnierze URL w polskich obozach internowania w latach 1920-1924.
No cover
Book
In basket
Historia żywa / Marian Leczyk. - Warszawa : Wydawnictwo MON, 1983. - 341,[3] s. ; 21 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 24897 (1 egz.)
Book
In basket
Polska dwudziestego wieku 1914 - 1999 / Jerzy Topolski. - [Wyd. 4 uzupeł.]. - Poznań : Wydawnictwo Poznańskie, 1999. - 247,[1] s. ; 21 cm.
Streszczenie: Książka pomocnicza do nauki historii na poziomie szkoły ponadpodstawowej
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 36163 (1 egz.)
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Zagadka Tw "Leopold" / Piotr Gontarczyk // BIULETYN INSTYTUTU PAMIĘCI NARODOWEJ. - 2008, nr 3, s.59-67.
No cover
Article
In basket
Zbrodnia lubińska / Paweł Piotrowski // BIULETYN INSTYTUTU PAMIĘCI NARODOWEJ. - 2007, nr 8-9, s.191-195.
Book
In basket
Maria Jarema / oprac. Małgorzata Sobieraj. - Warszawa : "Arkady", 1984. - 51 s. : il. (w tym kolor.) ; 15 cm.
(Mała Encyklopedia Sztuki 75)
Bibliogr. s. [44].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 26058 P (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 30725 (1 egz.)
Book
In basket
Rytm : w poszukiwaniu stylu narodowego / Henryk Anders. - Warszawa : "Arkady", 1972. - 244,[4] s. : [5] s. tabl., il., portr. ; 21 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 11254 P, 10436 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 22970 (1 egz.)
Book
In basket
Gwałt na Melpomenie / Antoni Słonimski. - Warszawa : Wydawnictwa Artystyczne i Filmowe, 1982. - 407, [1] s. : 1 portr. ; 21 cm.
Felietony teatralne zamieszczone w tyg. Wiadomości Literackie, w. l. 1924-1939. Indeksy
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 24567 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 23296 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 26773 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 30346 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again