Form of Work
Książki
(14)
E-booki
(6)
IBUK Libra
(6)
Artykuły
(4)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
available
(14)
Branch
Wypożyczalnia
(14)
Author
Krzywobłocka-Laurow Róża
(2)
Balińska-Wuttke Krystyna
(1)
Dembowski Jacek
(1)
Dziuba Radosław
(1)
Dłużewska Teresa
(1)
Ernst Gary Wallace
(1)
Gilewicz Joanna
(1)
Graczyk Andrzej
(1)
Gutorski Krzysztof
(1)
Heflik Wiesław
(1)
Jackowski Stefan
(1)
Januszewski Józef
(1)
Koszarski Włodzimierz
(1)
Koszewska Małgorzata
(1)
Kowerski Mieczysław
(1)
Kołodziejczak Anna
(1)
Krupiński Michał
(1)
Krynicki Jerzy Przekł
(1)
Krzysztoforski Andrzej il
(1)
Krzywobłocka Bożena
(1)
Leśniak Władysław
(1)
Lis Józef
(1)
Majcher-Ociesa Edyta
(1)
Nauka Dla Wszystkich
(1)
Niśkiewicz Jerzy
(1)
Okraszewska Ewelina
(1)
Olszewski Tadeusz
(1)
Rogall Holger (1954- )
(1)
Rudnicka Agata
(1)
Sylwestrzak Hubert
(1)
Szewczyk Monika
(1)
Valaskakis Kimon
(1)
Weizsäcker Ernst Ulrich von
(1)
Woś Augustyn (1932-2010)
(1)
Wydawnictwo Naukowe PWN
(1)
Żylicz Tomasz
(1)
Year
2020 - 2021
(2)
2010 - 2019
(8)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(3)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(24)
Language
Polish
(23)
English
(1)
Audience Group
Nauczyciele przedszkoli
(1)
Przedszkola
(1)
Subject
Surowce
(15)
Minerały
(4)
Ekologia
(2)
Geografia
(2)
Gospodarka
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Sól
(2)
Ziemia
(2)
Środowisko człowieka
(2)
Biopaliwa
(1)
Efektywność energetyczna
(1)
Geografia gospodarcza
(1)
Górnictwo
(1)
Jakość życia
(1)
Miedź
(1)
Odnawialne źródła energii
(1)
Odpady
(1)
Polityka energetyczna
(1)
Polityka gospodarcza
(1)
Polityka klimatyczna
(1)
Polska
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
Scenariusz lekcji
(1)
Siarka
(1)
Spożycie
(1)
Surowce mineralne
(1)
Transport drogowy
(1)
Wychowanie przedszkolne
(1)
Węgiel
(1)
Śląsk
(1)
Środowisko przyrodnicze
(1)
Świętokrzyskie, województwo
(1)
Genre/Form
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Scenariusz zajęć
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(1)
Ochrona środowiska
(1)
24 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 19581 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Biblioteka Nauk o Ziemi)
Temat: Surowce
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 22282 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 25923 (1 egz.)
Book
In basket
(Nauka dla Wszystkich : Nr 287)
Temat: Surowce ; Minerały
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 19323 (1 egz.)
Book
In basket
(Wiedza o Ziemi Naszej : 27)
Temat: Śląsk ; Surowce
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 20492 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Biblioteczka Geograficzna)
Temat: Surowce ; Minerały
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 13066 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Nauka dla Wszystkich : Nr 285)
Temat: Surowce ; Minerały
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 19392 (1 egz.)
Book
In basket
Sól / Krzysztof Gutorski. - Warszawa : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1978. - 79,[1] s. : [16] s.il. ; 17 cm.
(Wszystko o ...)
Temat: Sól ; Górnictwo ; Surowce
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 20482 (1 egz.)
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Jak bogata jest Ziemia? / Michał Krupiński // GEOGRAFIA W SZKOLE. - 2012, nr 4, s. 32-35.
Streszczenie: Zajęcia na temat zasobów naturalnych Ziemi i ich wykorzystania.
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 14932 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 43105 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 8457 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 38517 (1 egz.)
No cover
Article
In basket
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 30320 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 45778 (1 egz.)
E-book
In basket
Temat: Woda ; Mięso ; Surowce ; Zboże
Podręcznik ten został opracowany dla studentów Wydziału Inżynieryjno-Ekonomicznego Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu studiujących na specjalności zarządzanie i inżynieria produkcji żywności. Specyfika kształcenia na wydziale wymaga przedstawienia wiadomości z zakresu biotechnologii żywności w sposób nie tak obszerny, jak to jest na kierunkach dotyczących technologii żywności czy biotechnologii. Jest to związane z interdyscyplinarnym charakterem kształcenia na wydziale inżynierów ekonomistów a więc ekonomistów z dobrą znajomością zagadnień techniczno-technologicznych z zakresu technologii przetwórstwa żywności. W podręczniku starano się przedstawić możliwie nowoczesne poglądy oraz rozwiązania techniczne i technologiczne stosowane w przedsiębiorstwach wykorzystujących w produkcji procesy fermentacji i biosyntezy. W przedstawionym materiale nie omawiano tych zagadnień biotechnologii, które studenci poznali w ramach innych przedmiotów, a mianowicie: chemii nieorganicznej i organicznej, fizyki, chemii żywności, podstaw automatyzacji, inżynierii procesowej i aparatury, mikrobiologii technicznej, higieny żywności oraz technologii ogólnej i bioinżynierii. Z tego względu skupiono się głównie na omówieniu technologii wybranych procesów fermentacji i biosyntezy stosowanych przy wytwarzaniu piwa, wina, spirytusu i wódek, a także drożdży piekarskich i paszowych kwasów spożywczych oraz preparatów enzymatycznych i aminokwasów. Fragment Przedmowy
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
E-book
In basket
Niniejsza publikacja jest zbiorem artykułów zaprezentowanych podczas I Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Ekonomia Zrównoważonego Rozwoju. Tematyka publikacji wpisuje się w aktualny dyskurs dotyczący zmian klimatycznych, w kontekście problemów społeczno-gospodarczych ekonomii międzynarodowej. Problemy poruszane przez autorów artykułów mogą stać się okazją do wymiany doświadczeń oraz inspiracją do dalszych prac badawczych w zakresie ekonomii zrównoważonego rozwoju.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again