Form of Work
Artykuły
(59)
Książki
(24)
Publikacje fachowe
(4)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Grafiki
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Status
available
(24)
Branch
Wypożyczalnia
(24)
Author
Jakubczyk Kamila
(5)
Matuszewski Ryszard (1914-2010)
(4)
Tuwim Julian (1894-1953)
(4)
Gawlak Magdalena
(2)
Głowiński Michał (1934- )
(2)
Kowalczykowa Alina (1936- )
(2)
Makowiecki Andrzej Zdzisław (1939- )
(2)
Salański Witold
(2)
Sawicka Jadwiga
(2)
Witek Janina
(2)
Augustyn Jolanta
(1)
Banaszak Joanna
(1)
Boguszewska Helena (1886-1978)
(1)
Buczek Magdalena
(1)
Bździuch Justyna
(1)
Denis Danuta
(1)
Francuz Aleksandra
(1)
Graczyk Agnieszka
(1)
Januszewski Tadeusz
(1)
Jarzyna Anita
(1)
Jedlicka Wanda
(1)
Kamińska Elżbieta
(1)
Kaźmierska Elżbieta
(1)
Kosobko Jolanta
(1)
Koterba Joanna
(1)
Kozłowska Grażyna
(1)
Kołaczyńska Anna
(1)
Kołtun Joanna
(1)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(1)
Kwiecień Ewa
(1)
Legeżyńska Anna (1951- )
(1)
Lewandowicz Iwona
(1)
Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza
(1)
Maciejewski Janusz (1930-2011)
(1)
Maciąg Włodzimierz (1925-2012)
(1)
Maleszyńska Joanna
(1)
Matywiecki Piotr (1943- )
(1)
Małyska Małgorzata
(1)
Mikołajczak Agnieszka
(1)
Nadolna Małgorzata
(1)
Olkusz Jolanta
(1)
Opacki Ireneusz (1933-2005)
(1)
Paczkowska Magdalena
(1)
Państwowy Instytut Wydawniczy
(1)
Pelka Witold
(1)
Piecewicz Anna
(1)
Pińczuk Bogumiła
(1)
Polaszczyk Joanna
(1)
Pryzwan Mariola
(1)
Ptak-Chowańska Małgorzata
(1)
Rychlewski Marcin (1972- )
(1)
Sandauer Artur (1913-1989)
(1)
Sawicka Agnieszka
(1)
Skibicka-Nowakowska Barbara
(1)
Sowada Renata
(1)
Stawińska Joanna
(1)
Stawowska Agnieszka
(1)
Stradecki Janusz (1920-1988)
(1)
Stępień Tomasz
(1)
Szalewska Katarzyna
(1)
Szczot Monika
(1)
Szefler Elżbieta
(1)
Szewczyk Katarzyna
(1)
Toporowski Marian (1901-1971)
(1)
Tuwim Irena (1900-1987)
(1)
Ulańska Zofia
(1)
Wacława Piotrowska
(1)
Waligóra Janusz
(1)
Warneńska Monika (1922-2010)
(1)
Weintraub Wiktor (1908-1988)
(1)
Winek Teresa
(1)
Wioska Katarzyna
(1)
Wydawnictwo Literackie
(1)
Wydawnictwo W A. B
(1)
Wyka Kazimierz (1910-1975)
(1)
Wysocka Barbara
(1)
Wójcicka Elżbieta
(1)
Zielińska Krystyna
(1)
Zielińska-Godek Krystyna
(1)
Ziółkowska-Sobecka Marta (1936-2001)
(1)
Ćwiąkała Sabina
(1)
Łakomy Grażyna
(1)
Year
2010 - 2019
(58)
2000 - 2009
(2)
1980 - 1989
(8)
1970 - 1979
(9)
1960 - 1969
(4)
Time Period of Creation
2001-
(6)
Country
Poland
(83)
Language
Polish
(83)
Audience Group
Szkoły podstawowe
(2)
Klasa 1
(1)
Klasa 1.
(1)
Nauczanie początkowe
(1)
Nauczyciele
(1)
Nauczyciele języka polskiego
(1)
Studenci
(1)
Subject
Tuwim, Julian (1894-1953)
(76)
Literatura polska
(11)
Poezja polska
(9)
Konkursy szkolne
(8)
Teatr dziecięcy i młodzieżowy
(8)
Scenariusze zajęć dla przedszkoli
(7)
Tuwim, Julian
(7)
Białoszewski, Miron (1922-1983)
(5)
Gałczyński, Konstanty Ildefons (1905-1953)
(5)
Iwaszkiewicz, Jarosław (1894-1980)
(5)
Język polski
(5)
Scenariusze imprez szkolnych
(5)
Baczyński, Krzysztof Kamil (1921-1944)
(4)
Biografie
(4)
Leśmian, Bolesław (1877-1937)
(4)
Poeci polscy
(4)
Przyboś, Julian (1901-1970)
(4)
Brzechwa, Jan (1900-1966)
(3)
Czechowicz, Józef (1903-1939)
(3)
Herbert, Zbigniew (1924-1998)
(3)
Pawlikowska-Jasnorzewska, Maria (1891-1945)
(3)
Scenariusze imprez okolicznościowych
(3)
Scenariusze zajęć dla szkół podstawowych
(3)
Scenariusze zajęć do nauczania początkowego
(3)
Staff, Leopold (1878-1957)
(3)
Szymborska, Wisława (1923-2012)
(3)
"Bal w operze"
(2)
"Konrad Wallenrod"
(2)
"Przedwiośnie"
(2)
"Wesele"
(2)
Bibliografia
(2)
Broniewski Władysław
(2)
Broniewski, Władysław (1897-1962)
(2)
Dąbrowska, Maria (1889-1965)
(2)
Gombrowicz, Witold (1904-1969)
(2)
Grochowiak, Stanisław (1934-1976)
(2)
Harasymowicz, Jerzy (1933-1999)
(2)
Jastrun, Mieczysław (1903-1983)
(2)
Język polski (przedmiot szkolny)
(2)
Miłosz, Czesław (1911-2004)
(2)
Norwid, Cyprian Kamil (1821-1883)
(2)
Ożóg Jan Bolesław
(2)
Plakat
(2)
Poezja
(2)
Promocja czytelnictwa
(2)
Rej, Mikołaj (1505-1569)
(2)
Różewicz, Tadeusz (1921-2014)
(2)
Utwory sceniczne dla dzieci
(2)
Ważyk, Adam (1905-1982)
(2)
Witkiewicz Stanisław Ignacy
(2)
"Balladyna"
(1)
"Bogurodzica"
(1)
"Dziady"
(1)
"Kordian i cham"
(1)
"Nad Niemnem"
(1)
"Nie-boska komedia"
(1)
"Noce i dnie"
(1)
"Odprawa posłów greckich"
(1)
"Pan Tadeusz"
(1)
"Powrót posła"
(1)
"Ulisses"
(1)
Adaptacja filmowa
(1)
Analiza i interpretacja
(1)
Andrzejewski, Jerzy (1909-1983)
(1)
Asnyk, Adam (1838-1897)
(1)
Autorytet
(1)
Barańczak, Stanisław (1946-2014)
(1)
Barok
(1)
Bibliografia osobowa
(1)
Biblioteka szkolna
(1)
Biblioteki szkolne
(1)
Bieńkowski Zbigniew
(1)
Bieńkowski, Zbigniew (1913-1994)
(1)
Borowski, Tadeusz (1922-1951)
(1)
Boy-Żeleński Tadeusz
(1)
Brecht, Bertolt (1898-1956)
(1)
Breza, Tadeusz (1905-1970)
(1)
Brykczyński, Marcin
(1)
Bryll Ernest
(1)
Brzechwa Jan
(1)
Bursa Andrzej
(1)
Butkiewicz, Urszula
(1)
Camus, Albert (1913-1960)
(1)
Ciesielczuk Stanisław
(1)
Czyżewski, Tytus (1880-1945)
(1)
Deotyma (1834-1908)
(1)
Dziecko
(1)
Dąbrowski, Witold
(1)
Edytorstwo
(1)
Faulkner, William (1897-1962)
(1)
Flukowski Stefan
(1)
Fredro Aleksander
(1)
Gajcy, Tadeusz (1922-1944)
(1)
Gor'kij, Maksim (1868-1936)
(1)
Hemingway, Ernest (1899-1961)
(1)
Herbert Zbigniew
(1)
Hłasko, Marek (1934-1969)
(1)
Ilustracje
(1)
Ilustracje dla dzieci
(1)
Iłłakowiczówna Kazimiera
(1)
Subject: work
Piotr Płaskin
(1)
Subject: time
1901-2000
(2)
2001-
(2)
1918-1939
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Polska
(2)
Nowa Sól (woj. lubuskie)
(1)
Genre/Form
Artykuł z czasopisma bibliotekarskiego
(3)
Artykuł z czasopisma fachowego
(3)
Scenariusz zajęć
(3)
Artykuł problemowy
(2)
Artykuł z pracy zbiorowej
(2)
Artykuł fachowy
(1)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(5)
Literaturoznawstwo
(3)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
Językoznawstwo
(1)
83 results Filter
No cover
Article
In basket
Streszczenie: Rok Juliana Tuwima w Częstochowie.
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Dylematy i paradoksy Juliana Tuwima / Teresa Winek // WYCHOWANIE W PRZEDSZKOLU. - 2013, nr 9, s. 26-30.
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Streszczenie: Seria : Poeci polscy XX wieku.
No cover
Article
In basket
Streszczenie: Rys.Eryk Lipiński
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Czy znasz wiersze Tuwima? : konkurs / Magdalena Paczkowska // BIBLIOTEKA W SZKOLE. - 2013, nr 4, s. 18.
Streszczenie: Zadania konkursowe przeznaczone dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim ze szkoły podstawowej specjalnej oraz uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym.
No cover
Article
In basket
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again