Form of Work
Artykuły
(4)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje naukowe
(2)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Status
unavailable
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(1)
Author
Talaga-Duma Małgorzata
(2)
Czepczor-Bernat Kamila
(1)
Michalczak Waldemar
(1)
Szostakowski Marcin
(1)
zbiorowa Praca
(1)
Żółtańska Joanna
(1)
Year
2020 - 2022
(1)
2010 - 2019
(5)
Time Period of Creation
2001-
(4)
Country
Poland
(6)
Language
Polish
(6)
Audience Group
Nauczyciele przedszkoli
(2)
Przedszkola
(2)
Subject
Zachowania prozdrowotne
(3)
Zwyczaje żywieniowe
(3)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(2)
Odżywianie
(2)
Wychowanie przedszkolne
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Ankieta
(1)
Buczak, Agnieszka. Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej
(1)
Dorośli
(1)
Masa ciała
(1)
Obraz własnego ciała
(1)
Ontogeneza
(1)
Otyłość dzieci i młodzieży
(1)
Radzenie sobie ze stresem
(1)
Recenzje
(1)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(1)
Rozwój psychofizyczny młodzieży
(1)
Studenci
(1)
Styl życia
(1)
Uczniowie szkół średnich
(1)
Wskaźnik masy ciała (BMI)
(1)
Zachowanie żywieniowe
(1)
Zapobieganie
(1)
Subject: time
2001-
(2)
Subject: place
Polska
(1)
Województwo dolnośląskie (1999- )
(1)
Genre/Form
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(2)
Raport z badań
(2)
Scenariusz zajęć
(2)
Artykuł z pracy zbiorowej
(1)
Monografia
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(2)
Medycyna i zdrowie
(2)
Psychologia
(2)
Biologia
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
6 results Filter
No cover
Article
In basket
Streszczenie: Zawiera rec. książki: Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej / Agnieszka Buczak. - Lublin, 2014.
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 46580 (1 egz.)
E-book
In basket
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną rekomendację książki. Przedmiotem pierwszego artykułu jest charakterystyka wybranych aktualnych trendów żywieniowych i dietetycznych. Wskazano na istotę, korzyści oraz ograniczenia wynikające ze stosowania diety wegetariańskiej, wegańskiej i fleksitariańskiej, diety eliminacyjnej (diet bezglutenowej i bez laktozy), diety o niskim indeksie glikemicznym, diety w insulinooporności, diety wpływającej na zdrowie psychiczne (tzw. żywności komfortowej, żywności wpływającej pozytywnie na nastrój i emocje i uważnego jedzenia), oraz diet, które mają na celu elimanację marnotrawstwa jedzenia (tzw. zero odpadów, mniej odpadów, ekologiczna konsumpcja).
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again